Dr. Hrvoje Reschner, dr.med.

Kardiolog in specialist invazivne in interventne kardiologije, ki obravnava predvsem srčne bolnike. Izvaja tudi invazivne kardiološke posege.

Hrvoje Reschner kardiolog
Hrvoje Reschner, kardiolog in specialist invazivne in interventne kardiologije, ki obravnava predvsem srčne bolnike. Izvaja tudi invazivne kardiološke posege. / FOTO: Dare Čekeliš

Deluje kot koncesionar v lastnem zdravstvenem zavodu ter kot strokovni sodelavec in svetovalec v Splošni bolnišnici Izola in Mednarodnem kardiokirurškem centru Medicor.

Po končanem študiju na Medicinski fakulteti v Ljubljani se je leta 1984 zaposlil kot zdravnik v Splošni nujni pomoči, kjer je deloval štiri leta. Leta 1988 se je zaposlil kot specialist na Kliničnem oddelku za kardiologijo v Kliničnem centru Ljubljana.

Leta 1992 je končal s klinično specializacijo interne medicine. Specializacijo iz invazivne in intervencijske kardiologije je opravil v Kliničnem centru v Ljubljeni 1993, kjer je do leta 2004 delal na Kliničnem oddelku za kardiologjo kot lečeči zdravnik in izvajlec invazivne in interventne kardiologije. Nato je postal predstojnik Internistične prve pomoči, kjer je delal kot organizator, mentor in zdravnik. Obravnaval je predvsem bolnike v kritičnem stanju, največ srčne bolnike. Izvajal pa je tudi invazivne kardiološke posege, vključno s perkutano koronarno revaskularizacijo.

Leta 2007 se je odločil za samostojno nadaljevanje poklica kot koncesionar v lastnem zdravstvenem zavodu, ki nudi kompletno neinvazivno kardiološko obravnavo bolnika s srčnimi težavami(UZ srca, obremenitveno testiranje, 24-urno merjenje srčnega utripa in krvnega pritiska).Izvaja tudi invazivne kardiološke posege, vključno s perkutano koronarno revaskularizacijo, in sicer v Splošni bolnišnici Izola in Mednarodnem kardiokirurškem centru Medicor.